Здравейте, тръгнах да подавам, но реших за по-сигурно първо да попитам. Подавам д6 с две колони - едната колона с код5, а другата с код 8. При прикачването на файла колко броя за декл.6 да напиша като е с две колони?
Прави малки залагания за футболни мачове, най-вече англ.висша лига и шампионска лига.  Много често губи 5-20 лв. Но тогава му се бяха събрали малка сума пари в сметката /виртуална/ по сайта и той реши да ги прехвърли по сметката на дебитната карта.
Притеснявам се ако не ги декларирам - да не би нещо от банката да изпращат инфо до НАП и после за някакви си 6 лева данък - глоба сигурно към 200 лв. може и повече да е. Сега и служ. бележка от работодателя си трябва да искам. Абе отвори ми се работа...
excel, благодаря. Сега като прочетох чл.13 чл. 13, ал. 1, т. 20 от ЗДДФЛ - няма да ги декларирам.
Благодаря. Не си спомня колко е заложил през цялата година.  По принцип парите в картата са си негови, но няма 18 години и затова е на мое име. Но гледам сега on-line  банкирането - няма други преводи от сайта  освен тези 60 лв. Взех си беля на главата, че му уйдисах на акъла. Значи Приложение 6а трябва да попълня - други доходи от източник в чужбина. В това приложение не се изисква ЕИК/ЕГН/ЛНЧ/ и може би ще ми го приемат. Ще видя утре какво ще стане.
Синът ми е използвал дебитната ми карта за залагания в някакъв сайт / не е в Бг/ и по сметката ми има преведени 60 лв. за 2013г.  Мисля, че трябва  да ги декларирам в Приложение 6 на ГДД по чл. 50 от ЗДДФЛ., ама няма как да напиша нито ЕИК/ЕГН/ЛНЧ/служебен номер от регистъра на НАП. Ако напиша само името на сайта дали ще ми приемат декларацията?